041 789 319 satjam@gmail.com

Avtohtona peticija

Podprimo avtohtono peticijo za ‘Zakon za prepoved covid ukrepov‘. Zbira se 320.000 podpisov, to je 20% volilnih upravičencev. Ko doseže kritična masa to stopnjo,  po ustavi avtomatično postane volja ljudstva veljaven zakon tudi v odsotnosti parlamentarne potrditve. VEČ INFORMACIJ >>

320.000 podpisov

Zakon za prepoved covid ukrepov‘, ki izčrpavajo našo ekonomijo, zdravje in življenja podpišemo tukaj. Lahko označimo kot anonimno, tako da naše ime ni vidno, šteje pa kot glas na listi potrebnih 320.000 podpisov. PODPIS >>

Gibanje novega tisočletja – Očiščenje in Preporod Slovenije, Sveta, Sebe.

‘INFORMIRANO SOGLASJE’ brez pogojevanja, obveze, izjeme

 

Italijanski odvetnik Francesco Scifo

Med politiki in samooklicanimi virološkimi “strokovnjaki”  so taki, ki so že predlagali, da se je treba obvezno cepiti, da bi se omogočil dostop do storitev, začenši z vrtci, šolami, avtobusi, bankami, pošto itd. Bo lahko slej ko prej obstajala obveznost covid cepljenja? V italijanski reviji so se o tem pogovarjali z odvetnikom iz Cagliarija dr. Francescom Scifo, strokovnjakom za evropsko pravo, človekove pravice in kasacijskim zagovornikom.

Pred kratkim ste tvitnili: “Cepivo je eksperimentalno, zato se vsak, ki zagovarja obveznost cepljenja, znajde pred Mednarodnim kazenskim sodiščem zaradi kršitve prepovedi poskusov na ljudeh “. Ali lahko razložite, kaj mislite? ” Seveda, “Nedvoumno smo soočeni z novim spektrom cepiv …”

Svarilo politikom:

cepiva covid ne morejo biti obvezna, kdor si bo drznil, bo končal na mednarodnem sodišču za zločine

 

“Gre za drugačno eksperimentiranje od prejšnjih vrst tradicionalnih cepiv, ki so iz preteklosti obvezna. Sedaj gre za eksperiment, ki kratkoročno, srednjeročno in dolgoročno NI mogel predvideti učinkov. To dejstvo o NE-preizkušenem in eksperimentalnem cepivu ostane ne glede na to, da birokratsko lahko rečemo, da je Evropska agencija za zdravila ali Aifa odobrila poskusno cepivo. Ne, cepivo vedno ostane eksperimentalno, vse dokler ni ustrezno preizkušeno v vsaj 5 let trajajočih ustaljenih testinih postopkih, ne glede na to, ali ga odobri vladni organ, zdravnik-znanstvenik ali birokrat. To je zato, ker je eksperimentiranje odvisno od časa testiranja cepiva in zajema tudi srednjeročno in dolgoročno varnost.”

Italijanski odvetnik Francesco Scifo odločno predoči: eksperimentiranje na ljudeh z obveznimi NE-preizkušenimi covid cepivi NI dovoljeno.

“Imamo vrsto mednarodnih konvencij, ki se začnejo od Nürnberškega sojenja, ki se je delno nanašalo na nacistične zdravnike, ki so delovali v koncentracijskih taboriščih. Moram spomniti, da so bili tudi ob tej priložnosti izvedeni različni poskusi, vključno s cepljenjem, tako da je od takrat izdelano temeljno načelo INFORMIRANO SOGLASJE. Nihče ne more upravljati s tvojim telesom brez INFORMIRANEGA SOGLASJA glede možnih posledic, tako je povsod v zakonodaji.”

“Bralcem razložite, kaj je …”

“Eksperimentiranje na ljudeh je možno, vendar je potrebno “informirano soglasje”.

“Oseba, ki želi dobiti cepivo, SE MORA STRINJATI, ne more biti prisiljena in mora biti OBVEŠČENA o POSLEDICAH, kajne?”

“Da, oseba se MORA STRINJATI in “informirano soglasje” nastopi šele z OBVEŠČENOSTJO o POSLEDICAH.”

“Se pravi, mora se zavedati možnih posledic?”.

“Natančno. Za gensko covid cepivo imamo rezultate le v zelo kratkem času testiranja nekaj mesecev. Torej tudi tisti, ki so cepljeni s trenutnemim cepivom, sedaj še ne morejo vedeti niti kratkoročnih posledic, zato v nobenem primeru ne morejo dati INFORMIRANE PRIVOLITVE, kaj šele glede srednjeročnih in dolgoročnih posledic, ki so čista uganka. Gre za preskušanje na človeku brez privolitve. To že krši Nürnberška načela, Helsinško deklaracijo, ki je osnova za vsako zdravstveno vedenje po vsem svetu, Unescovo deklaracijo, ki prav tako predvideva privolitev na podlagi informacij brez omembe drugih pogodb. Nenazadnje ne smemo pozabiti na EVROPSKO UREDBO, ki ureja eksperimentiranje na ljudeh in eden njenih temeljnih kamnov je soglasje osebe z INFORMIRANO PRIVOLITVIJO.”

“Kaj naj rečem tistim, ki sprejemajo javne odločitve, politikom in strokovnjakom, ki želijo covid cepivo narediti obvezno?”

“Spodbujajo kršitve zakonov in kršenje pogodb, ki jih je podpisala Italija. Seveda, če temeljijo na načelu sile, bo težko razveljaviti tovrstne ukrepe, kot so to storili nacistični zločinci. Toda v trenutku, ko se bo ta zločinska zgodba končala, jih bomo vse obtožili in jih obsodili “.

“Gre vedno za eksperimentiranje na ljudeh in ga zato ni mogoče določiti za obveznega?”

“Ja točno”.

“Obstajajo kategorije ljudi, tisti, ki delajo v vojski, ućitelji, vzgojitelji, zdravniki, zdravstveni delavci, policisti, kjer imata element javne službe in hierarhični odnos prevladujočo moč. Isto načelo INFORMIRANE PRIVOLITVE, ki ste ga navedli ali obstaja tudi zanje brez izjeme? “

“Da. Ne smemo pozabiti, da očitno nelegitimen ukaz ne odpravlja odgovornosti izvršitelja. V tem konkretnem primeru se lahko oseba PROSTOVOLJNO CEPI, če to želi.”

“Seveda … ampak kaj če ZAVRNETE obvezno ali prisilno CEPLJENJE?”

“Oseba lahko zakonsko upravičeno ZAVRNE CEPLJENJE in če je zato sankcionirana, degradirana ali odpuščena, se lahko obrne na delovna sodišča in uveljavi svoje pravice …”.

“Govorilo se je, da je cepivo obvezno za uporabo javnega prevoza ali javnih storitev …”

“Te morebitne norme bodo izpodbijane pred sodiščem”.

“Koliko odvetnikov se vam zdi pripravljenih boriti v tej smeri?”

“V naši mreži nas je že nekaj tisoč kot pravniki za zakonitost, 1000 pravnikov za ustavo in mednarodna pravna mreža, kjer so odvetniki po vsem svetu. Sodelujemo z ameriškimi, nemškimi in francoskimi odvetniki. Na tem načelu tako kot zdaj bomo vložili pritožbe po vsej Evropi. V Italiji jih vložimo na drugih področjih, povezanih z Dpcm “.

In ali obstaja možnost brezplačne pravne pomoči?

“Branili bomo vse brezplačno”.