041 789 319 satjam@gmail.com

PODNEBNA GOLJUFIJA 18 min nemški video s podnapisi:
https://odysee.com/@TheCoon:b/Klimatska-Prevara:8

Nemška oddaja EXTRA TV v 18 min povzame britanski PODNEBNI ZNANSTVENI dokumentarec 75 min iz leta 2012. Prejšnji teden so se voditelji vlad dogovorili o skupnih ciljih za zaščito podnebja, da bi zaustavili globalno segrevanje. Čarobna formula je: vsi bi morali varčevati z energijo in proizvajati manj emisij. Pa so ta prizadevanja morda povsem nesmiselna? Točno to trdijo znani znanstveniki v senzacionalnem britanskem TV-DOKUMENTARCU. Človek namreč na podnebje NIMA vpliva. Domnevno grozeča katastrofa pravzaprav ni nič drugega kot sejanje panike.

To je zgodba o veliki prevari… Ne mine dan brez nove grozljive novice, globalno segrevanje je vse večje in vsi trdijo, da je za to kriv CO2.

V atmosferi je CO2 samo 0,4% od vseh plinov. Človekov prispevek k tem 0,4% pa je le 3%. Vse ostalo je od oceanov, vulkanov, gozdov in dihanja živih bitij. Že ta podatek je dovolj, da iščemo razloge za naravne klimatske cikluse drugje, NE v človeku.

*V našem ozračju je stalno 78% dušika in 20% kisika, ostala 2% so žlahtni plini, vodik, CO2, vodna para in metan.

Profesor Nir Shaviv, Univerza v Jeruzalemu: V zgodovini Zemlje so bila obdobja s 3x in celo 10x več ogljikovega dioksida CO2 kot danes. A če ima CO2 tako velik vpliv na podnebje, potem bi se morala Zemlja že takrat močno segrevati.

Znanstvenik: Stalno poslušam: ‘Na tisoče raziskovalcev se strinja, da človeštvo povzroča katastrofalno škodo podnebju. No, jaz sem eden izmed 10.000 raziskovalcev, od katerih je 70 Nobelovih nagrajencev, ki mislijo, da to NI res.

Toda ali ni Medvladni odbor ZN (Združenih narodov) za podnebne spremembe (IPCC) šele pred kratkim ugotovil katastrofo in jo javno razglasil? Med temi 2.500 vrhunskimi znanstveniki naj bi bili vsi enotni.

Gerd-Rainer Weber, meteorolog: Od teh 2.500 je bilo veliko, veliko ljudi, ki jih osebno poznam, ki so izrazili popolnoma drugačna stališča in rekli:Torej, mi se s tem, tem in tem sploh NE strinjamo.”

Hans Labohm, Weitklimarat IPPC: Po vsem svetu je več kot 10.000 znanstvenikov, ki se NE strinjajo s hipotezo, da človek pomembno prispeva k podnebnim spremembam. Med temi 10.000 znanstveniki je več kot 70 Nobelovih nagrajencev.

Wolfgang Thune, meteorolog: Kar objavlja IPPC, nima nobene zveze z naravoslovjem in fiziko!

Podnebne spremembe so bile vedno!

Zakaj? Ko se dandanes pojavi kakšna huda nevihta, je takoj tukaj stavek: »To ni normalno, to so podnebne spremembe!« Isto ko je poleti izjemno vroče: »To so podnebne spremembe!” Toda podnebje na Zemlji se nenehno spreminja.

V zgodovini Zemlje so bila obdobja, ki so bila naravno veliko TOPLEJŠA in veliko HLADNEJŠA od današnjih.

*** Trenutno TOPLO obdobje sega vsaj 200 let nazaj, odkar se je končalo zelo HLADNO obdobje v Zemljini zgodovini:

* To je bila “Mala ledena doba” – tako ji pravijo raziskovalci podnebja.

Zamrznjena jezera so prečkali s konjsko vprego. Nizozemski kanali so bili redno zamrznjeni… To vidimo na slikah največjih nizozemskih slikarjev – reka Temza je bila še pred dobrimi 200 leti zamrznjena.

Profesor Philip Scott, Univerza v Londonu: Pred ‘malo ledeno dobo‘ pa je bilo izredno TOPLO podnebje:

1.Tako imenovano srednjeveško toplo obdobje – z veliko višjimi temperaturami kot danes.

Danes pa takoj: »Podnebna katastrofa«. Ljudje takrat s tem niso imeli težav, samo spremenili so življenjski slog.

3:53 Znanstvenik V “srednjeveškem toplem obdobju” je bilo približno skoraj 1 stopinjo topleje kot danes. To je bil čas, ko so ko so se odselili Vikingi, odkrili in zasedli so Grenlandijo. “Grenlandija” – izhaja iz besede “zelen”, ker je bila zelena. Tam so se ukvarjali s poljedelstvom in živinorejo.

TOPLO srednjeveško obdobje z vrhuncem leta 1200-1400 z obiljem hrane. ‘MALA LEDENA DOBA’ 1550-1700 je prinesla lakoto in kugo. To je naravna podnebna zgodovina Zemlje zadnjih 1000 let.

2. Zelo topla KAMENA doba v človeški zgodovini pred 6000 leti:

V KAMENI dobi – tako imenovani HOLOCENSKI MAKSIMUM. Temperature so bile bistveno višje od današnjih!

Pred našim štetjem 7.000-4.000 let je bilo veliko TOPLEJŠE obdobje od današnjega kar 3 tisočletja. To je bila KAMENA doba, toplo podnebje se imenuje HOLOCENSKI maximum.

Temperatura KAMENE dobe je že dolgo znana iz raziskav kamnin, ledu in kapniških jam (rast in struktura stalagmitov in stalaktitov).

Podnebne spremembe preteklih obdobij so torej očitno imele naravne vzroke. In točno tako je danes!

Človek ni nič kriv!

4:48 Trdi se, da je ogljikov dioksid, ki ga izpušča industrija, odgovoren za globalno segrevanje. Torej “mi ljudje”… Toda kakšni dokazi obstajajo za to? Profesor Augusto Mangini je KLIMATOLOG na Univerzi v Heidelbergu, raziskuje KAPNIKE in STALAGMITE v kapniških jamah. Ti kamni spominjajo na globalno klimo preteklih časov.

Analiza razkriva: Naravna PODNEBNA NIHANJA z velikimi temperaturnimi razlikami so bila vedno na Zemlji!

Skok v 20.stoletje – ogljikov dioksid CO2:

5:32 Na začetku 20. stoletja skoraj NI bilo avtomobilov in elektrike, industrializacija se je šele začela v zelo majhnem številu držav.

Industrija pa je eksplodirala po drugi svetovni vojni. Hladilniki, pralni stroji, televizorji in avtomobili so nenadoma postali masovno blago v gospodarskem razcvetu povojnih let.

In kako je to vplivalo na PODNEBJE?

5:58 V zadnjih 150 letih se je temperatura na Zemlji dvignila skupno za nekaj več kot pol stopinje.

Nenavadno je, da je TEMPERATURNA krivulja, označena z RUMENO na sliki spodaj, najbolj raste ravno v obdobju med letoma 1905 in 1940 brez emisij CO2, ko industrijske masovne proizvodnje skoraj NI bilo.

RUMENA krivulja je TEMPERATURA Zemlje zadnjih 140 let. Najbolj RASTE med 1905-1940, ko sploh še NI bilo emisij CO2. Nato PADA med 1940-1970 v gospodarski rasti z veliko emisij CO2. Zoper RASTE po recesiji 1970 z manj CO2 emisij. Emisije CO2 torej očitno NE segrevajo Zemlje!

V gospodarskem razcvetu po letu 1940 pa se je Zemlja ohladila!

Na sliki spodaj je MODRA krivulja gibanja temperature ARKTIKE v 20. stoletju. Temperature se torej med gospodarskim razcvetom NE dvignejo kljub VEČ emisij ogljikovega dioksida s formulo CO2 – še celo OHLADI se! In ravno v gospodarski krizi po 1970, ko se emisije CO2 zmanjšajo, se ta trend PADANJA TEMPERATURE ustavi.

MODRA črta je TEMPERATURA Arktike v 20.stoletju, ki PADA v letih 1940-1970 z večjo emisijo CO2 v povojni gospodarski rasti! To je ravno NASPROTNO od podnebne PROPAGANDE, da tehnološki CO2 segreva Zemljo!

6:41 Profesor Syun-Ichi Akasofu, Leiter Arktisches Forschungszentrum:

CO2 je začel močno naraščati v gospodarskem razcvetu od leta 1940. Temperature pa so se ZNIŽEVALE od 1940-1975 (slika zgoraj).

RAVNO NASPROTNO, KOT NAM GOVORIJO: Zgodovina kaže, da je v času po 1940-1975 ko je CO2 naraščal, temperatura Zemlje PADLA.

prof. Tim Ball, Univerza v Winnipegu: Temperature so se močno dvignile do leta 1940, ko je bilo emisij CO2 malo. In potem se v povojnem obdobju industrijska proizvodnja in gospodarska aktivnost po vsem svetu pospešita, s tem pa tudi emisije CO2. A se NI ohladilo, temveč se je po vsem svetu OGRELO!

Torej NE deluje teorija podnebnega segrevanja zaradi CO2.

7:23 Profesor Frederick Singer, Univerza v Virginiji: Ljudje, ki govorijo o CO2 ali se prepirajo, bi morali priznati, da CO2 nima veliko opraviti s podnebjem.

Kljub temu se vedno znova trdi, da je ogljikov dioksid odgovoren za podnebne spremembe. CO2 je le zelo majhen del zemeljske atmosfere – tako majhen, da njegovo spremembo merimo v nekaj deset na milijon. Njegov pomen je popolnoma precenjen.

Veliko večjo vlogo ima povsem drug plin – VODNA PARA!

VODNA PARA je najpomembnejši in najpogostejši toplogredni plin v našem ozračju z 96% udeležbo.

VODNA PARA je dgovorna je za približno 2/3 segrevanja, zaradi katerega imamo seveda tak učinek tople grede. CO2 ni samo sekundarni toplogredni plin, ampak celo brezpredmeten:

Še zdaleč pa ni dokazano, da so toplogredni plini sploh odgovorni za podnebne spremembe.

V iskanju odgovorov se je treba ozreti v nebo – tako imenovano:

TROPOSFERO

8:15 TROPOSFERA je prvih 10-12 km Zemljinega ozračja.

V TROPOSFERI bi moralo biti segrevanje večje kot na površju Zemlje, če bi bili toplogredni plini res vzrok globalnega segrevanja.

Kako deluje učinek tople grede? Sončni žarki ogrevajo Zemljo. Brez toplogrednih plinov bi se TOPLOTNO sevanje nenadzorovano odbijalo nazaj v vesolje. Zemlja bi bila hladna in neprimerna za bivanje.

Toplogredni plini v TROPOSFERI 10-12 km od površja Zemlje zadržujejo toploto Sonca, ki se odbija od Zemljinega površja nazaj v vesolje. Tako omogočajo normalne temperature za življenje na Zemlji.

To preprečujejo toplogredni plini.

Zadržujejo toploto v TROPOSFERI.

In tam naj bi se najprej pokazalo segrevanje, glede na trenutne podnebne modele, če predpostavimo, da so za to krivi toplogredni plini.

9:12 Profesor John Christy je eden najbolj znanih meteorologov v ZDA. NASA mu je za svoje raziskave podelila medaljo. Bil je tudi eden vodilnih avtorjev Medvladnega foruma ZN za podnebne spremembe (IPCC).

Vemo, da se večina zemeljske atmosfere sploh NE segreva z enako hitrostjo kot zemeljsko površje pod njo.

9:35 Profesor John Christy, Weltklimarat IPCC: Trenutno podnebni modeli pravijo nekaj drugega. »Ko se Zemljina površina segreje, se segreva tudi Zemljina atmosfera visoko nad njo. Vendar v resnici NI bistvenega dviga temperature v višjih plasteh proti TROPOSFERI. Nekaj ​​je torej narobe s klimatskimi modeli.

Znanstvenik: Dejstvo je torej, da globalno segrevanje najverjetneje nima nobene zveze s toplogrednimi plini.

Znanstvenik: Na podlagi meritev in analize meritev bi rekel, da je vpliv človeka zelo majhen – komaj viden.

Če CO2 danes ne igra vloge – ali je v zgodovini podnebja naše Zemlje kdaj dokazano vplival na podnebje?

RUMENA krivulja prikazuje CO2 glede na temperaturo Zemlje v 20.stoletju, ki se NE prilega. CO2 ni v vzročni zvezi s temperaturo, ampak v POSLEDIČNI. Ko se Zemlja ogreje zaradi Sončeve aktivnosti z izbruhi Sončevih peg, se v naravi POSLEDIČNO dvigne CO2. Razbohoti se rastlinje in organski razkroj, poveča se vulkanska aktivnost, OCEANI pa pri VIŠJIH temperaturah ODDAJAJO uskladiščeni CO2. Pri NIŽJIH temperaturah ga VSRKAVAJO.

10.30 Profesor Clarke in njegovi kolegi so resnično odkrili povezavo med ogljikovim dioksidom CO2 in PODNEBJEM, v Sibiriji.

Znanstvenik: Tukaj je vzorec ledenega jezera iz Volstocka. V RDEČI barvi vidimo povišanje temperature v ključnem obdobju več let.

Čas ledenika je minil. Temperatura se dvigne, nato sledi CO2.

A šele 800 let po dvigu temperature sledi (povečanje) CO2.

Medtem so bile izvedene različne serije testov z vzorci ledu. Vsi pravijo isto: temperature rastejo ali padajo, čemur sledi CO2 v presledku nekaj sto let.

Z: CO2 ne povzroča podnebnih sprememb, ampak jih (za)sleduje.

11:50 Vedno in povsod se govori: “CO2 kot toplogredni plin povzroča dvig temperature”. A vzorci ledu dokazujejo nasprotno. Osnovna predpostavka teorije o “podnebnih spremembah, ki jih povzroča človekova dejavnost” je torej dokazljivo napačna!

Splošno prepričanje, da je za podnebne spremembe odgovoren ogljikov dioksid, je v nasprotju z večino znanstvenih raziskav in rezultati vremenskih balonov, satelitov in vzorcev ledu.

Če pa CO2 ne vpliva na vreme, kaj potem?

Sonce povzroča podnebne spremembe!

12:30 Znanstveniki z Danskega meteorološkega inštituta so leta 1991 izvedli študijo:

Tema: Sončeve pege v 20. stoletju.

Primerjali so jih z vremenskimi zapisi in ugotovili neverjetno tesno povezavo med sončno aktivnostjo in globalnim segrevanjem. Tako je sončna aktivnost do leta 1940 hitro naraščala, nato pa je v štirih desetletjih močno upadala, da bi se (pozneje) spet povečala.

Sončeve pege so izbruhi Sonca, ki dokazano vplivajo na podnebje Zemlje. V času večje Sončeve aktivnosti na Zemlji temperature RASTE. Ko se Sončeva aktivnost zmanjša, temperatura Zemlje PADA. Slika kaže 20.stoletje. V srednjem veku je ‘mala ledena doba’ med 1550-1700 nastopila prav zaradi zmanjšane Sončeve dejavnosti. Izbruhi Sončevih peg so imeli takrat MINIMUM in Zemlja se je OHLADILA.

Profesor Eigil F. Chistensen, Leiter Danische Weltraumbehorde: Ko smo naleteli na to povezavo, so nam rekli: »To je naključje.« Želeli smo dokazati nasprotno. Potrebovali smo daljši cikel, zato smo se odpravili v preteklost.

Profesor Friis-Chistensen in njegovi kolegi so preučevali podatke o sončnih pegah in podnebnih spremembah vsaj 400 let.

Isti rezultat tudi tukaj:

Več sončnih peg (izbruhov sonca), več globalnega segrevanja!

13:42: In zdaj, povečanje ogljikovega dioksida v istem obdobju: Ni očitne povezave! Še enkrat temperatura, tokrat v primerjavi z RDEČO črto… Predstavlja sončno aktivnost v istem časovnem obdobju, ki so jo neodvisno drug od drugega zabeležili študenti Nase in Ameriške agencije za atmosferske in morske študije.

V zadnjih 100 letih je bila sončeva aktivnost povezana z morskim ledom in vremenom na Arktiki.

Za mnoge znanstvenikov je torej le en sklep:

Za podnebnimi spremembami stoji sonce, CO2 ne igra nobene vloge!

Analiza obdobja 237.000 let pred našim štetjem POTRJUJE, da se NAJPREJ spremeni TEMPERATURA Zemlje zaradi ciklusov izbruhov SONČEVIH PEG, ki v času aktivnosti SEGREVAJO Zemljo, v času odsotnosti pa jo OHLAJAJO. Šele 800 let po spremembi temperature pa SLEDI odziv ogljikovega dioksida ali CO2, ki se po isti krivulji DVIGUJE in PADA. Ogromna masa OCEANOV z zamikom več stoletij reagira in sledi spremembi TEMPERATURE z oddajanjem ali vsrkavanjem CO2.

14:30 Profesor Richard Lindzen, Weltklimarat IPCC: Medtem je običajno za skoraj vsako nevihto krivi globalno segrevanje. To ni nič drugega kot propaganda! Vsak podnebni priročnik pravi, da temperaturna razlika med tropom in Arktiko povzroča naše nevihte.

Če bi se podnebje segrelo po vsem svetu, bi imeli manj neviht. Bi bilo še vedno spektakularno? NE! Zato nam govorijo nasprotno. Pravijo, da je podnebje krivo za nihanje morske gladine. Ali je to res?

15:16 Profesor Philip Scott, Univerza v Londonu: Prvi vzrok za spremembo morske gladine je tisto, kar imenujemo lokalni dejavnik. To je razmerje med morjem in kopnim.

Sicer pa je zelo pogosto kopno tisto, kar se dviga in spušča, ne morje.

Potem je tu še tako imenovana EUSTATIČNA sprememba. To je toplotno širjenje svetovnih oceanov. To nima nobene zveze s stopljenim ledom. In tudi če obstaja, bi trajalo več kot eno človeško življenje, da bi videli vsaj njegove začetke.

15:47 Patrick Moore, Mitbegrunder von Greenpeace: Malo skepticizma če kdo pokaže glede podnebne histerije in to je kot zanikanje holokavsta.

Nick Calder, Wissenschafts-Author: Nisem ne prvi ne zadnji, ki se mu ves ta hokus-pokus o podnebnih spremembah medtem zdi kot religija. Drugače misleče zmerjajo kot “heretike”. Jaz sem “heretik”… Ustvarjalci tega filma so vsi “heretiki”!

16:14 Dr. Hans Labhom, Weltklimarat IPCC: Mislim, da trenutna razprava o podnebnih spremembah ni preveč racionalna. V znanosti so različna mnenja in normalna izmenjava različnih mnenj. To je danes zelo težko, ker so v tej razpravi dejansko kvazireligiozne linije. In kot znanstveniku mi to ni všeč.

16:46 Profesor Gerhard Gerlich, Tehnische Univerzitet Braunschweig: Najbolj moteče je to, da tamkajšnji uradniki v ZN in IPCC ter znanstveni svetovalci ljudi na oblasti – zelo dobro vedo, da je to narobe, kljub temu pa izigravajo ljudi s temi neumnostmi!

Teorija podnebnih goljufij je prepovedana in se o njej ne razpravlja. Zakaj to ne bi smelo biti dovoljeno?

Ko nekdo reče, da je debata končana, me to vedno malo spomni na očeta, ko ni argumentov. Potem pa je v nekem trenutku rekel: »Dovolj! Debate je konec!« Debate seveda ni bilo konec.

Debata se šele zdaj zares začenja…

17:30 Profesor Frederick Singer, Univerza v Virginiji:

Imamo tri teze:

  1. Ogrevanje je naravno in ni posledica človekove dejavnosti. To pomeni, da nima nobene zveze s CO2.
  2. Da s CO2 ne moreš narediti nič. Na podnebje ne moreš vplivati, ker so naravna nihanja.
  3. Toplejše podnebje je dejansko boljše od hladnejšega. Poljedeljstvo in živinoreja boljše uspevata in človeštvo lažje preživi.

Teorija o globalnem segrevanju, ki ga povzroča človeška dejavnost… Navsezadnje ni nič drugega kot velika prevara!

Spodaj je original dokumentarec 75 min s SLO podnapisi:

V drugi polovici originalnega dokumentarca 75 minut s SLO podnapisi ZGORAJ je razložen še razlog, zakaj je prvotno prišlo do podnebne prevare. Pred vlado britanske ministrice Margaret Thatcher je stavka angleških rudarjev zaradi težkih pogojev izkoriščanja delavcev sesula prejšnjo konservativno vlado. Margaret Thatcher je sklenila, da se njej to ne bo zgodilo. Ponudila je bajni denar znanstvenikom za množico raziskav, v kolikor ji prinesejo POTRDITEV ŠKODLJIVOSTI IZGOREVANJA PREMOGA (CO2) na podnebje, da bi s tem zavrla vlogo PREMOGA in RUDARJEV. Seveda so nekateri PLAČANI ZNANSTVENIKI to rade volje storili in za ponavljanje podobnih storitev prejeli še več denarja. Za OSLABITEV RUDARJEV je propagirala in financirala raziskave za nuklearno, vetrno in solarno energijo. Zgodba financiranja izkrivljenih RAZISKAV PO NAROČILU se je razširila, vsako leto se je namenilo vse več vladnega denarja v ta namen tudi v drugih deželah.

Okoljevarstveno gibanje je v tem videlo podporo za zaustavitev ekonomskega razvoja in so se pridružili tej propagandi. Vse skupaj je mogočna politična in moralna sila na PRIREJENI znanstveni podlagi. Ves ta ‘podnebni trend’ zavira razvoj revnih dežel, ki imajo obilje premoga in nafte. Solarna in vetrna energija NE more gnati razvoja njihove industrije. Vse to dokončno podreja revne dežele globalistom. Ljudje v revnih deželah so tudi brez elektrike in uporabljajo ogenj za pripravo hrane. Vsak dan za pripravo skromne hrane kurijo in se zastrupljajo v dimu, tisoče otrok umre ali zboli zaradi zastrupitve z dimom in tudi odrasli. Tega nihče nikjer ne pove in mediji ne pokažejo.

Enako pa se podreja globalistom tudi razvite dežele. Za začetek na Nizozemskem ravnokar prisilno izseljujejo (z odkupom njihove zemlje) polovico kmetov pod pretvezo globalnega segrevanja zaradi CO2. Nizozemska je drugi največji izvoznik hrane v svetu. Zadaj pa globalisti pripravljajo industrijo brezmesnih proteinov v tablicah. Ena takšnih velikih spletnih prodajnih verig brezmesnih proteinskih tablic, financirana s strani sklada Bill Gates, je zagorela julija 2022. Njen lastnik je brat od Nizozemske ministrice, ki je ukazala izselitev in odkup zemlje polovice nizozemskih kmetov.

Video oddaja ‘Na rubu znanosti‘ 53 min s HR podnapisi: ‘Zakulisje globalnega segrevanja’:

Video o podnebni prevari: