041 789 319 satjam@gmail.com

Na rdečem gumbu spodaj si oglejte 4 min FB video nagovor množice pred SLO parlamentom 13.1.2021

4 min govor pred parlamentom 13.1.2021, Zoran Stevanovič je s pristnimi besedami razvnel množico, klik spodaj na rdeči gumb

Zoran Stevanovič je v 4 min razvnel prisotne, njegov govor lahko preberete tukaj:

Tudi mraz nam nič ne more. Mraz je v resnici dober, v prvi vrsti nam hladi glave in umirja misli, v drugi vrsti pa dviguje našo imunost. In to imunost bomo potrebovali, ker bomo vztrajali na ulicah, pa se zgodi kar se mora. Aplavz in vzkliki množice!

Imunost bomo potrebovali, ker smo potrebni en drugemu. Potrebni ne kot LEVI ali DESNI, ne kot modri, rdeči, plavi, beli, zeleni, ampak kot enotni in svobodni! Aplavz in vzkliki množice!

Lepo vas je danes videti v takem številu, enotne in svobodne. Še lepše pa je vedeti, da bodo prihodnje generacije ponosne na nas ravno zaradi današnjega dne. Aplavz in vzkliki množice!

Ponosni zato, ker ste glas poguma, ponosni zato, ker ste glas razuma. Tudi glas tistih, ki danes ne upajo biti tu. Predvsem pa glas svobodne Slovenije, ki ima dovolj uničevalne politike zadnjih 30 let. Aplavz in vzkliki množice!

Videli smo po reakciji na ta protest, kaj je v resnici ta politika. Dva krila iste roparske ptice. LEVI pol, DESNI pol, ki sta v resnici lažna in želita ohraniti svoje položaje in krajo javnega denarja. Kaj imamo od te politike zadnjih 30 let, opustošeno državo, imamo korupcijo z najmanj 100 milijardami izgube. Aplavz in vzkliki množice! Prvi poskus policije, da prekine govor…

Imamo revne delavce. Imamo revne upokojence. Na drugi strani pa bogato elito. Zdaj so pa vse to zavili še v nek celofan zaporniških kovid ukrepov, ki nam kradejo osebno svobodo, dostojanstvo in pa otroštvo naših otrok.

In moramo mi danes spremeniti. Zato smo danes tu. Da ukinemo ukrepe in jih spremenimo v sistem priporočil. Da vrnemo otroštvo in pa šolstvo našim otrokom. Da odpravimo korupcijo in privedemo odgovorne pred roko pravice. Da vzpostavimo suverenost in ustavnost države. Da spremenimo volilni sistem tako, da čisto pomešamo politične karte in karte na političnem parketu.

Nehali bomo tiščati glave v pesek in nehali bomo dopuščati kriminalcem, da krojijo našo usodo. Nehali se bomo zapirati v svoje male svetove, ki se šibijo pod težo njihove nadutosti in njihove samovolje.

Od zdaj naprej ravnamo popolnoma drugače. Do zdaj smo sanjali, da bomo doživeli starost v lepi, urejeni, kulturni in moderni državi. V državi nasmejanih in svobodnih ljudi. V državi, v katerih se sprehajajo pari, ki jih čaka perspektiva, mladi pari. Danes pa vemo, da to ni nobena druga država razen Slovenije. Aplavz in vzkliki množice! Drugi poskus policije, da prekine govor…

Tako kot sem rekel. Danes vemo, da to ni nobena druga država razen naše Slovenije. Ker to je naša država, to je vaša država, to je moja država, to je tvoja država, tvoja, tvoja in tvoja država. To ni njihova država! Aplavz in vzkliki množice!

In zato podajamo jasno sporočilo. Mi ne gremo nikamor, naj gredo oni! Živela Slovenija, živimo sanje!