041 789 319 satjam@gmail.com

Izjemno sporočilo

9 min govor Biserke Ilin, dr. med. pred Odborom za zdravstvo, 12. redna seja, 4. februar 2021

Imam 36 let klinične prakse. Zakonodaja je verjetno res perfektno urejena vendar na žalost v praksi stvari kažejo nekoliko drugače. Leta 1980 je ameriški kongres razrešil proizvajalce cepiv kazenske in odškodninske odgovornosti. V 6 letih je prišlo do eksplozije novih cepiv in novih proizvajalcev cepiv. Dobiček je bil njihov, odgovornost ne več.

Vse več cepljenj

Kot posledica tega je ekstremno naraslo število obveznih cepljenj v ZDA. Tako da so prva strokovna opozorila zdravnikov in znanstvenikov prihajala dejansko od tam. Bila sem osupla, ko sem izvedela, da se je leta 2001 zgodilo to tudi v okviru EU zakonodaje. Namreč proizvajalci cepiv ne nosijo nobene kazenske in odškodninske odgovornosti, ki jih njihova cepiva naredijo.

Opozorilo

Zaradi tega se mi zdi nujno, da država zavaruje interese državljanov in zagotovi redno varnostno spremljanje cepiv, ki se uporabljajo pri nas, predvsem to velja za obvezna cepljenja. Namreč 33 let na svetu ni več sistematičnega spremljanja cepiv razen tistega, ko proizvajalec skupaj z navodili pošlje vzorec, ki ga on dostavi. Na čem sloni moje opozorilo?

Kratkotrajni prijavljeni

Nekaj let pred specializacijo sem delala v pediatriji. Že takrat smo bili pisno in ustno opozarjani in še danes velja kot vem med kolegi nepisano pravilo, da kolegi, ki cepijo otroke, smejo prijavljati samo kratkotrajne stranske učinke !!! In so nas nekako prepričali, da tisti, ki delajo v pediatriji, niso kompetentni za presojanje dolgotrajnih, odloženih stranskih učinkov. Da bo to opravila komisija na podlagi sodnih postopkov.

Dolgotrajni neprijavljeni

Na ta način veliko dolgotrajnih stranskih učinkov, ki se pojavijo kasneje, niso registrirali !!! Vemo pa naslednje, jaz sem specialist pedopsihiater in imam več kot 30 let prakse na tem področju, kar pomeni, da sem tudi jaz v teh svojih 30 letih zasledila to, kar so ameriški zdravniki in znanstveniki že prej opozarjali.

Več cepljenj, več bolezni

Da se z naraščanjem števila obveznih cepljenj oziroma odmerkov cepiva povečuje predvsem število nevrotoksičnih stranskih učinkov !!!

Iz druge strani pa se pojavi tudi zelo veliko število avtoimunih bolezni pri otrocih, ki so cepljeni !!!

Da ne govorim tudi o nenadni smrti v zibelki. Na to so prvič opozorili ameriški pediatri, ameriški znanstveniki in seveda na podlagi tega se je razvila tudi ena takšna skepsa do zdravil, do cepiv.

Brez varnostnih študij

Moram priznati, da jaz nisem anti-cepilec in jaz in moji otroci in moji vnuki so redno cepljeni. Cepim se tudi s samoplačniškimi cepivi. Nisem proti konceptu cepljenja. Sem pa proti temu, da se uporabljajo za cepljenje, še posebej za obvezna cepljenja cepiva, ki niso varnostno preverjena, ki nimajo dolgotrajnih varnostnih študij, ki vemo da trajajo vsaj 7-10 let.

Ugibanja

Namreč z nobenim razvojem znanosti, z nobenim pospešenim postopkom ne moremo vedeti, kako se bo neko cepivo obnašalo v organizmu čez 5let, 10let, 15let !!! Če to trdi kdorkoli od strokovnih avtoritet, ne govori resnice. Ker ne moremo vedet. In absolutno pozdravljam to, da so tudi covid cepiva pri nas dostopna vsem tistim, ki se želijo cepit.

Izjemen 9 min video govor Biserke Ilin, dr.med:

Zaprisega ‘Ne škoduj’

Je pa popolna kršitev temeljnega aksioma medicine ‘PREDVSEM NE ŠKODOVATI’, da bi komurkoli zakonodajalec vsiljeval cepiva, ki niso registrirana po rednem postopku, to pomeni tudi z dolgotrajnimi varnostnimi študijami. Namreč vemo, da prav zaradi nano aluminija, ki prehaja možgansko bariero, zaradi ogromnega števila onesnaževanj, ki so v cepivih, v nekaterih so odkrili celo 338 snovi, ki ne sodijo v cepivo.

Stara cepiva

In tudi zaradi pomanjkanja nadzora nad proizvajalci cepiv se to dogaja. Danes podpišem, da če so obvezna cepiva takšna, ki sem jih jaz kot otrok dobivala, garantiram, da je bistveno več koristi od teh cepiv kot škode. Ampak kaj je razlika med cepivi, s katerimi sem jaz kot otrok bila cepljena in med tistimi, ki se sedaj uporabljajo.

Nova cepiva

Razlika je v tem, da so ta stara cepiva imela v večinskem delu ANTIGENE in zelo majhno količino ŠKODLJIVIH SNOVI, živega srebra, aluminija, karkoli. Novejša cepiva bistveno spreminjajo to razmerje. Namreč najbolj zamudno in najbolj dragi del proizvodnje cepiv je prav vzgajanje, vzrejanje in čiščenje teh kultur, iz katerih se dobivajo ANTIGENI.

Manj antigenov, več toksinov

In kaj so naredili DEREGULIRANI proizvajalci cepiv, ne da bi strokovno in laično javnost o tem informirali? Zmeraj bolj zmanjšujejo količino ANTIGENOV v cepivih in dodajajo zmeraj več KEMIKALIJ, ki so strupene in služijo, tako kot oni to imenujejo, kot kemični spodbujevalec imunitete.

Odpirajo možgansko pregrado

Gre za toksične snovi, ki res povzročijo ASEPTIČNO VNETJE TKIV, na žalost ker so zato še dodatki v cepivih in sicer dve različni kemikaliji, ki odpirata možgansko pregrado tudi za ostale toksične snovi, ne le za aluminij, ki tudi brez tega prodira v možgane.

Nevrološke poškodbe otrok

In prav zaradi tega je cela epidemija nevroloških poškodb pri otrocih, ki sem jih tudi sama kot pedopsihiater v 30 letih zaznala, da so se izjemno stopnjevale !!! Varnostne študije morajo biti na razpolago. Namreč to, da niso na razpolago niti zdravnikom, pomeni, da nas s tem onemogočajo v naši zakonsko določeni obvezi in sicer pojasnitvene dolžnosti.

Skrivanje študij

Jaz ne morem trdit, kakšni so rezultati varnostnih študij, vsekakor pa mi kot strokovnjaku vzbuja dvom in nezaupanje to, da kljub temu, da je pred 7 leti, ustavno sodišče, informacijska pooblaščenka dosegla, da bi morale biti dostopne in še vedno niso, pomišljam, zakaj pa se skrivajo.

Biserka Ilin, dr.med., pedopsihiater spregovori srčno in strokovno.