041 789 319 satjam@gmail.com

pH krvi je malo nad 7

Normalna pH vrednost krvi je v ozkem območju med 7,35 in 7,45. Vrednosti nad 7,8 ali pod 7,0 pomenijo smrt. Odstopanje od normalne pH vrednosti navzdol pomeni zakisanje telesa, pri katerem postane telo trajno odlagališče odpadkov, ki zastajajo v telesu. Čez nekaj časa telo popušča pod bremenom počutja in bolezni vseh vrst kot so:

  • revma, obolenja veznega tkiva, celulit, vnetne spremembe, razne degenerativne spremembe sklepov, telesne bolečine, migrena, osteoporoza, diabetes, bolezni ožilja in srca, možganska kap, motnje v prekrvavitvi organov in tkiv, prebavne težave, črevesna glivična obolenja in kronična vnetja, obolenja zob in dlesni, putika ter alergije.
  • Te bolezenske simptome spremljajo nespecifični znaki kronične utrujenosti ali izgorelosti, slabo razpoloženje, motnje pri spanju, živčnost, zmanjšana sposobnost koncentracije in umskega dela, zmanjšana volja do dela, zmanjšana fizična sposobnost, bolečine v mišicah in sklepih in spremembe kože, las ter nohtov.

Ogljikov dioksid in pH

Ogljikov dioksid, ki zastaja v krvi, se pretvori v ogljikovo kislino. Ta neposredno zakisa kri, ker znižuje njen pH. Do tega prihaja:

  • kadar nam primanjkuje zraka zaradi neprezračenih prostorov,
  • plitkega dihanja zaradi predolgega mirovanja,
  • stisnjega prsnega koša zaradi kroničnega sedenja,
  • kadar zaustavljamo dihanje z masko.

Količina ogljikovega dioksida

Normalna vrednost ogljikovega dioksida v zraku za dihanje zunaj na prostem je od 250-350 ppm.

Enota ppm pomeni delcev na milijon.

Od 350 do 1.000 ppm ogljikovega dioksida je tipično v gneči z dobro izmenjavo zraka.

Od 1.000-2.000 ppm je povezano z občutki zaspanosti in slabega zraka, česar si nihče ne želi.

Nivo 2.000-5.000 ppm  je povezan z glavoboli, zaspanostjo in zastalim, zadušljivim zrakom. Lahko je tudi slaba koncentracija, izguba pozornosti, povečan srčni utrip in blaga slabost.

Več kot 5.000 ppm nakazuje nenavadne zračne pogoje, v katerih bi lahko bil tudi visok nivo drugih plinov in kjer lahko pride do zastrupitve ali manjka kisika. To pomeni: ne dosegajte 5.000 ppm.

Merilec ogljikovega dioksida, oče in sin Ever iz Teksasa

 

Meritve pod masko

Spodaj si oglejmo 5 minutni video meritve ogljikovega dioksida pod masko:

To je moj sin Ever, star je 11 let. Pri nas v Teksasu je trenutno pravilo, da morajo vsi od 10. leta naprej nositi maske. Ever mora nositi masko kamorkoli gre. Ta teden smo kupili MERILNIK OGLJIKOVEGA DIOKSIDA v zraku. Prosim poglejte številke.

 

V par sekundah

Pred meritvijo imamo na merilcu ogljikovega dioksida 848 ppm. Merilnik namestim na desno stran točno pod masko in se potrudim, da ostane maska dobro nastavljena. Tako, sedaj lahko dihaš naravno. Da vidimo, kaj se bo zgodilo. Sedaj smo na 1.367 ppm. Šele začeli smo, pa smo že na področju 2.756 ppm, kjer bi lahko imel glavobole. Sedaj smo na 3.867 ppm.

Merilec ogljikovega dioksida je v nekaj sekundah presegel kritično mejo varnosti.

Poglejte to, ravnokar smo prešli 5.000 ppm. Smo na meji zastrupitve. Po manj kot minutki smo že na 7.000 ppm ogljikovega dioksida. Skok na 8.486 ppm. In sedaj je izpadlo iz skale tega merilca, vrglo je ven, ker je presežena najvišja stopnja, ki jo merilec pokaže na skali. Je pa skrito v registru, kako visok je nivo ogljikovega dioksida pod masko. In poglejte, v koliko sekundah se je to zgodilo. Morda ste mislili, da je dobra stvar ta bela N95 maska.

 

Modra kirurška maska

V nekaj trenutkih je prišla vsebnost ogljikovega dioksida čez 8.000 ppm.

Modra kirurška maska že po nekaj izdihih preseže kritično mejo ogljikovega dioksida.

Poskusimo še masko s prozorno plastiko kot ščitnik obraza. Presežek ogljikovega dioksida pri ščitniku obraza ni tako kritičen kot pri nošenju maske. Presenetljivo je, da ima učinek na povečanje ogljikovega dioksida, čeprav je spodaj čisto odprt. Sedaj smo preko 1.500 ppm in tudi z njim pridemo blizu 2.000 ppm. Nivo se še dviguje, ogljikov dioksid se zbira pod masko. Videl sem zapise otrok v Aziji, da nosijo takšne maske v šoli.

Plastični ščitnik pred obrazom nasiti ogljikov dioksid do vrednosti 1.500 – 2.000 ppm

 

Maska iz blaga

Rdeča maska iz tekstila je ruta, povezana čez usta. Dosegli smo 2.000 ppm. Tako da lahko vemo, da ni varno za nobeno šolo ali delovno mesto. Dosegli smo 4.000 ppm in že smo na 5.000 ppm. Sedaj vstopamo v nekaj, kar se imenuje nevarna cona. 6.000 ppm ali delov ogljikovega dioksida na milijon. 6.600 ppm, to je maska iz tekstila. Mislil sem, ko sem nosil ruto ali masko iz tekstila, da je to bolj varno. Sedaj smo na 9.000 ppm tudi z ruto. Neverjetno!

Ruta iz blaga kot maska je katastrofa glede zadrževanja ogljikovega dioksida pod njo.

 

Za otroke gre!

V središču tega so otroci, kajne? Mislim da je to največja dilema. Ali otroci to morajo nositi, ko pridejo v šolo? Vidim otroke v vozičkih, da nosijo maske. Kako je lahko to varno, če je tu 10.000 ppm ogljikovega dioksida. Ali se držimo zakonov naše vlade, ki škodujejo razvoju možganov vašega otroka?

Zastoj ogljikovega dioksida pod masko slabi razvoj možganov in zdravje otrok.

 

OTROK NE DAMO >>

 

Podpis e-peticije – Pustimo otrokom zadihati s polnimi pljuči >>