041 789 319 satjam@gmail.com

18-letnik obeležal v bolnišnici z Guillain-Barre sindromom paralize nekaj tednov po prvem kovid cepljenju

Lokalni najstnik z diagnozo Guillain-Barre sindrom dvomi o cepivu proti COVID-19 po prejemu prvega odmerka

18-letnik iz Texasa obležal s paralitičnim Guillain-Barre sindromom po prvi dozi: https://www.click2houston.com/news/local/2021/04/05/local-teen-diagnosed-with-guillain-barre-syndrome-questions-covid-19-vaccine-after-receiving-first-dose/

18-letnik iz Texasa je po prvi dozi kovid cepiva podlegel paralitičnemu Guillain-Barre sindromu. Zdravil se je v bolnišnici, vendar ni v celoti okreval. Utrujen je in manj okreten, ostale so omejitve gibanja.

THE WOODLANDS, TeksasWyatt McGlaun, 18-letnik v The Woodlands, je povedal, da je nekaj tednov po prvem odmerku cepiva proti COVID-19 dobil Guillan-Barre sindrom.

»Želel sem dobiti cepivo. Čutil sem, da je to prava stvar,« je dejal Wyatt McGlaun. “Želel sem potovati in uživati ​​v zadnjem poletju pred študijem.”

Vendar je rekel, da je postal izjemno oslabel in je imel težave s hojo, ko so ga sprejeli v bolnišnico CHI St. Luke’s v The Woodlands, kjer so mu postavili diagnozo.

»Samo vedel sem, da nekaj ni v redu. Ni šlo na bolje,« je pojasnil Wyatt.

NIH poroča o enem primeru Guillain-Barre sindroma pri 82-letni ženski, ki je prav tako prejela en odmerek cepiva.

Dr. Charles Sims, zdravstvena uprava okrožja Montgomery in zdravnik za nalezljive bolezni iz St. Luke’s v Woodlandsu, je dejal, da je Guillain-Barre sindrom včasih posledica virusne ali bakterijske okužbe in da ne more reči, da je cepivo povzročilo Wyattovo stanje.

»Opazili so primere pri ljudeh, ki so prejeli cepivo, vendar niso imeli nič višje stopnje kot pri ljudeh, ki niso prejeli cepiva. Guillana Barreja opazimo pri enem ali dveh ljudeh na milijon na leto,« je dejal dr. Sims.

Zato je dr. Sims dejal, da je stanje lahko naključje.

Medtem ko so Wyattovi starši povedali, da ne poskušajo nikogar odvrniti od cepiva, vendar želijo, da drugi prepoznajo, če se jim to zgodi.

“Naredite svojo raziskavo,” je rekel Joe McGlaun. “To je osebna izbira.”

“Poslušati svoje telo je največja stvar, ki sem se je naučil,” je dejal Wyatt.

Dr. Sims je dejal, da bodo neželeni učinki raziskani, če bodo CDC prijavljeni. Wyattova družina je rekla, da nameravajo to prijaviti.

Naredil usodno napako

Svetovna boksarska legenda Mike Tyson je pri 56 letih tako slabega zdravja, da je invalidski voziček njegov edini način potovanja.

Lani 2021 se je “nerad cepil” proti Covid-19 in svoje dejanje opravičuje, da je bil prisiljen.

Iz portala: https://provjeri.hr/celicni-mike-tyson-zavrsio-u-kolicima-bio-sam-prisiljen-na-cijepljenje/

»Tega nisem naredil prostovoljno,« je povedal Tyson za USA TODAY Sports med intervjujem v svojem podjetju za konopljo in dodal: »Malo se bojim tega. V to sem bil precej prisiljen, ker pogosto potujem v tujino. In če ne potujem, nimamo kaj jesti. Zato sem se odločil tvegati in poskusiti. In ljudje imajo svojo izbiro. Nikoli prej nisem zbolel.

Vendar je “jekleni” Mike vseeno zbolel in le ugibamo lahko, kaj je vzrok za njegovo slabo počutje in zakaj zdaj misli, da bo umrl. Pravzaprav je bil Tyson posnet v invalidskem vozičku na letališču, le mesec dni po tem, ko se je pojavil v podcastu, kjer je rekel, da ima občutek, da bo kmalu umrl.

“Seveda bomo vsi nekega dne umrli,” je dejal Tyson in dodal: “Potem, ko se pogledam v ogledalo, vidim tiste majhne pike na svojem obrazu, si rečem, Vau. To pomeni, da je moj rok uporabnosti zelo blizu izteku

56-letni Tyson je postal zelo filozofski in introspektiven, in preden je spregovoril o svoji smrtnosti, je spregovoril o tem, da denar ne prinaša sreče in varnosti, kot morda sumijo tisti, ki ga nikoli niso imeli.

“Denar mi ne pomeni nič,” je dejal Tyson. »Ljudem vedno rečem, mislijo, da jih bo denar osrečil, nikoli prej niso imeli denarja, ko imaš veliko denarja, ne moreš pričakovati, da te bo kdo imel rad. Kako naj ti izpovem svojo ljubezen, ko imaš 500 milijard dolarjev?

Lažen občutek varnosti. Verjamete, da se nič ne more zgoditi. Ne verjamete, da bi banke lahko propadle. Verjamete, da ste nepremagljivi, ko imate veliko denarja, kar ni res. Zato vedno pravim, da je denar lažen občutek varnosti.«

Življenje piše romane…