041 789 319 satjam@gmail.com

V kliničnih preskušanjih je cepivo proti rojstvu, ki lahko žensko pusti trajno sterilno. Deluje avto-imunsko proti hormonu gonadotropin (hCG), znan kot “nosečniški hormon”, ker je potreben za vgnezdenje oplojenega zarodka v maternici.

Razvil ga je nekdanji direktor indijskega nacionalnega inštituta za imunologijo profesor Gursaran Pran Talwar kot cepivo proti nosečnosti za novo obliko kontracepcije.

Isti profesor je že pred 30 leti razvil podobno cepivo z novim odmerkom vsaki 2 leti. Gre za cepljenje za usmerjanje imunskega sistema proti lastnemu telesnemu nosečniškemu hormonu.

Dr. Brian Hooker, glavni znanstveni uradnik za zdravje otrok pa pravi, da je takšno cepivo grozna zamisel, ker lahko gre veliko stvari narobe, če ‘imuniziramo’ žensko za napad na hCG, ki je enak hormonu, ki ga proizvaja v nosečnosti. To je podobno kot če se moške imunizira z beljakovinami sperme za napad na lastno spermo na mestu proizvodnje.

»Veliko vprašanje, ki mi prihaja na misel, je povrnitev na normalno plodnost«, pravi. Zelo težko je izklopiti imunski odziv skupaj s spominskimi B-celicami, ko je enkrat vklopljen. Bojim se, da bi mnogi zaradi tovrstnega cepiva ostali trajno sterilni,« je opozoril Dr. Brian Hooker.

Poudaril je, da lahko prisiljevanje telesa, da napade lastne človeške beljakovine (kot je tudi nosečniški hormon hCG), postavi človeška tkiva spolnih organov kot tarčo za številne hude imunske oziroma avto-imunske vnetne procese.

To je prvo cepivo, zasnovano da izzove imunski odziv proti normalnemu, zdravemu telesnemu procesu. “Nimamo pojma, kakšne so lahko dolgoročne posledice programiranja imunskega sistema, da napade del našega telesa, ki vzdržuje zgodnjo nosečnost. Vemo pa, da je zgodovina medicine polna neželenih posledic.”

https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/vakcina-za-kontrolu-radanja-koja-moze-ostaviti-zenu-trajno-sterilnom-sada-je-u-klinickim-ispitivanjima.html

Cjepivo za kontrolu rađanja koje može ostaviti ženu trajno sterilnom sada je u kliničkim ispitivanjima

Zakaj je treba razviti cepivo za preprečevanje oploditve, čeprav nosečnost ni bolezen?

Vodja politike in programov pri Population Foundation of India dr. Sanghamitra Singh poudarja, da nošenje otroka ni bolezen. Cepljenje proti nosečnosti pa namiguje, da je nosečnost problem, ki ga je treba izkoreniniti, kar spravlja to cepivo v slabo luč.

To cepivo bi lahko bilo zavrnjeno s strani mnogih zaradi znane zgodovine vsiljevanja kontracepcije ženskam, zlasti revnim, duševno bolnim in temnopoltim, brez njihovega soglasja ali v njihovo škodo. Upoštevati je treba, da bi cepivo lahko “zbudilo strah pred izkoreninjenjem plodnosti v najbolj ranljivih delih družbe”, ker bi praktičnost njegovega dajanja verjetno dovolila dajanje cepiv brez popolnoma informiranega soglasja.

Javni in zdravstveni organi bi se prav tako morali sprijazniti z dejstvom, da lahko pride do morebitne zlorabe cepljenja za slabe namene nadzora nad prebivalstvom.

»Ljudje na oblasti po vsem svetu še naprej omejujejo reproduktivne pravice žensk s prisilno in dolgotrajno kontracepcijo in sterilizacijo,« je komentirala babica Singleton. Bo ta tehnologija dodana vladnim načrtom cepljenja za najstnike, priseljenke, revne ženske ali druge skupine, ki so označene kot ‘visoko rizične’ za neželeno nosečnost, ker se med vladajočimi razredi povečujejo skrbi proti prenaseljenosti?«

Osrednji mediji in ljudje v vladi pa imajo omejen dialog o varnosti tega cepiva.