041 789 319 satjam@gmail.com

Smo v času novega TOTALITARIZMA in družba bo le še bolj nadzorovana, je jasen belgijski klinični psiholog Mattias Desmet, ki je v kinu Šiška v Ljubljani v nedeljo 14.4. predstavil svojo knjigo PSIHOLOGIJA TOTALITARIZMA. Mattias Desmet poudarja, da so se tudi TOTALITARIZMI 20.stoletja končali, prav zato moramo razumeti, v kakšnem času živimo.

V nasprotju s Hitlerjem in Stalinom gre za TOTALITARIZEM tehnokratov. 11.september je bil točka preloma.

Prvič se je v pripovedi izoblikoval objekt TESNOBE. Vendar to ni vodilo v nastajanje novih skrajnosti, ko se ustanovita 2 skupini: skupina, ki sledi zgodbi in skupina, ki ji ne.

To se je zgodilo s kovidom 19. Virusa ne zanikam, me pa je sprva šokiralo, kako hitro smo spraznili ulice in sprejeli lock-down zaprtje.

Naša družba je bila v grozljivem duševnem stanju. Velik delež prebivalstva se je bojeval z občutki tesnobe, obupa in napadalnosti. V takšnih razmerah so ljudje nenadoma pripravljeni UBOGATI. Med pandemijo smo prvič videli, kako vsi ljudje želijo, da bi odločali strokovnjaki. TOTALITARNI voditelji so vedno znova spreminjali pravila. Znanost ne more vsega razumsko predvideti, izmika se razumskosti oziroma jo presega.

Življenje skupnosti je mogoče organizirati edino na temelju ETIČNIH načel. To je poudarek moje knjige. 

Kaj torej sledi? Še več nadzora, kaosa. Če pride do vojne, bodo svetovne ustanove predlagale – to jim bo verjetno uspelo – skrajno tehnokratsko ureditev, v kateri bodo države imele popoln nadzor, češ da zaradi vsesplošnega kaosa ni druge možnosti. Uveljavljeni bodo digitalna osebna izkaznica, digitalni kovanci in drugo.

A TOTALITARIZEM premagajo ljudje, ki se upirajo, se uprejo! Zato ostajam optimist.

2 min video intervju Mattias Desmet z novinarko Špelo Kožar, montažerka Klavdija Košir – vreden ogleda, vrhunski prikaz:

https://365.rtvslo.si/arhiv/dnevnik/175037559

Video je umeščen v odličen članek – novinarke Špela Kožar – Televizija Slovenija:

https://www.rtvslo.si/kultura/intervju/mattias-desmet-naslednja-leta-bodo-zelo-kaoticna-in-svetovne-ustanove-bodo-poskusale-prevzeti-moc/705752

Spodaj pa je še en link, video in odličen članek v reviji Sensa:

https://sensa.metropolitan.si/za-navdih/mattias-desmet-psihologija-totelitarizma/

Mattias Desmet: Naslednja leta bodo zelo kaotična in svetovne ustanove bodo poskušale prevzeti moč

Pogovor s kliničnim psihologom in avtorjem knjige PSIHOLOGIJA TOTALITARIZMA profesorjem Mattias Desmet.

Smo na pragu novega TOTALITARIZMA. Ne gre za fašistično ali komunistično doktrino, gre za totalitarizem žametnih rokavic, ki ga ne občutimo, a ki nas bo udaril z železno pestjo, Mattias Desmet razlaga stanje stvari. In duha.

Video spodaj 46 minut pogovor iz članka v reviji Sensa:

Pogovor v videu zgoraj s profesorjem Desmetom za revijo Sensa sta vodila Hai Ottenheim in Mateja Hanna Hočevar, posnel ga je Dobrin Tavčar.

Celoten intervju bo objavljen v tiskani reviji Sensa junij/julij !

Zagotovimo si svoj izvod revije SENSA v začetku JUNIJA 2024 !

Iskren govor nas povezuje in odvrača TOTALITARIZEM – Mattias Desmet >>