041 789 319 satjam@gmail.com

 

Del Aškerčeve pesmi Čaša nesmrtnosti.

Ni potrebno nič veliko študirati, ampak gojiti vrline, sam sebe nenehno vzgajati za dobro.

Čaša tvoja je – življenje tvoje!
Sam napolni z večnosti jo lekom!
Čaša tvoja je življenje tvoje.
Vlivaj vanje vsak dan dela dobra,
dela slavna za rojake svoje,
za rojake in za domovino!
Zlega čina pa ni jedna kaplja
v čašo nikdar ti ne kani toto!
Prej ne nehaj vlivati v posodo
dokler polna ti ne bo do roba,
dokler polna čisto ni do – groba!…
Truplo tvoje pač strohni v gomili,
ali čaša tvojih del ostane!
Narod tvoj bo pil iz čaše tvoje,
s pitjem njenim bode se napajal –
v delih svojih živel sam boš večno!…

Čaša nesmrtnosti je pripovedna pesem, snovno oprta na zgodovino Orienta, v kateri je izražena misel, da je človekovo bivanje utemeljeno na dobrih delih in služenju prihodnjim rodovom. Pesem je izšla leta 1890 v zbirki: Balade in romance.

Na rdečem gumbu spodaj si oglejte 4 min FB video nagovor množice pred SLO parlamentom 13.1.2021

4 min govor pred parlamentom 13.1.2021, Zoran Stevanovič  je s pristnimi besedami razvnel množico, klik spodaj na rdeči gumb

Zoran Stevanovič je v 4 min razvnel prisotne, njegov govor lahko preberete tukaj:

Tudi mraz nam nič ne more. Mraz je v resnici dober, v prvi vrsti nam hladi glave in umirja misli, v drugi vrsti pa dviguje našo imunost. In to imunost bomo potrebovali, ker bomo vztrajali na ulicah, pa se zgodi kar se mora. Aplavz in vzkliki množice!

Imunost bomo potrebovali, ker smo potrebni en drugemu. Potrebni ne kot LEVI ali DESNI, ne kot modri, rdeči, plavi, beli, zeleni, ampak kot enotni in svobodni! Aplavz in vzkliki množice!

Lepo vas je danes videti v takem številu, enotne in svobodne. Še lepše pa je vedeti, da bodo prihodnje generacije ponosne na nas ravno zaradi današnjega dne. Aplavz in vzkliki množice!

Ponosni zato, ker ste glas poguma, ponosni zato, ker ste glas razuma. Tudi glas tistih, ki danes ne upajo biti tu. Predvsem pa glas svobodne Slovenije, ki ima dovolj uničevalne politike zadnjih 30 let. Aplavz in vzkliki množice!

Videli smo po reakciji na ta protest, kaj je v resnici ta politika. Dva krila iste roparske ptice. LEVI pol, DESNI pol, ki sta v resnici lažna in želita ohraniti svoje položaje in krajo javnega denarja. Kaj imamo od te politike zadnjih 30 let, opustošeno državo, imamo korupcijo z najmanj 100 milijardami izgube. Aplavz in vzkliki množice! Prvi poskus policije, da prekine govor…

Imamo revne delavce. Imamo revne upokojence. Na drugi strani pa bogato elito. Zdaj so pa vse to zavili še v nek celofan zaporniških kovid ukrepov, ki nam kradejo osebno svobodo, dostojanstvo in pa otroštvo naših otrok.

In moramo mi danes spremeniti. Zato smo danes tu. Da ukinemo ukrepe in jih spremenimo v sistem priporočil. Da vrnemo otroštvo in pa šolstvo našim otrokom. Da odpravimo korupcijo in privedemo odgovorne pred roko pravice. Da vzpostavimo suverenost in ustavnost države. Da spremenimo volilni sistem tako, da čisto pomešamo politične karte in karte na političnem parketu.

Nehali bomo tiščati glave v pesek in nehali bomo dopuščati kriminalcem, da krojijo našo usodo. Nehali se bomo zapirati v svoje male svetove, ki se šibijo pod težo njihove nadutosti in njihove samovolje.

Od zdaj naprej ravnamo popolnoma drugače. Do zdaj smo sanjali, da bomo doživeli starost v lepi, urejeni, kulturni in moderni državi. V državi nasmejanih in svobodnih ljudi. V državi, v katerih se sprehajajo pari, ki jih čaka perspektiva, mladi pari. Danes pa vemo, da to ni nobena druga država razen Slovenije. Aplavz in vzkliki množice! Drugi poskus policije, da prekine govor…

Tako kot sem rekel. Danes vemo, da to ni nobena druga država razen naše Slovenije. Ker to je naša država, to je vaša država, to je moja država, to je tvoja država, tvoja, tvoja in tvoja država. To ni njihova država! Aplavz in vzkliki množice!

In zato podajamo jasno sporočilo. Mi ne gremo nikamor, naj gredo oni! Živela Slovenija, živimo sanje!

PISMO z mednarodnimi povezavami… 

Pozdravljeni,

ker vemo, da “nekaj ne štima”, ampak večinoma še iščemo odgovore na vprašanje, kaj se sploh dogaja, bi vam rad predstavil, kar sem od marca sam dognal in s tem pomagal na pot raziskovanja. Ste opazili, kako odločevalci govorijo eno in delajo drugo? Kako je za plemstvo primerno nekaj, za plebejce pa nekaj čisto drugega? Poglejte si tu,

Podobno kot Bill Gates, tudi jaz nisem znanstvenik s področja, ki bi bilo pomembno za razumevanje svetovne pandemije C-19, ampak njega se posluša, tako da prosim tudi jaz za malo pozornosti.

Označili so nas za nenujne (nonessential), vzeli so nam vir dohodka, naše dejavnosti so zaprte, medtem ko velekorporacije bogatijo kot še nikoli (virvir) . Mnoga mikro in mala podjetja so ali bodo propadla v kratkem, številka bi lahko dosegla polovico vseh malih podjetij (virvir in vir). Prihaja do kapitalizma deležnikov  (stakeholder capitalism), kakor pojav imenujejo v World Economic Forumu (WEF). Razmišljam, da če mala podjetja zaradi ukrepov v tolikšni meri propadajo, medtem ko korporacije cvetijo, ta očitno niso razumljena kot deležniki, katere omenja WEF.

Se vam zdi, da je nakupovalna izkušnja vedno bolj neprijetna? Stanje v vrstah, meritve temperature s “strelom v čelo”, omejeno število strank na površino, nenehno odpiranje in zapiranje posameznih dejavnosti in podobno so dejavniki, ki nas spodbujajo h internetnim nakupom. Amazon in Google imata rešitev za to, delata namreč na razvoju letalnikov (dronov), ki bodo opravljali dostavo na dom.

Gates, znani človekoljub in eden najbogatejših ljudi, je že pred tremi leti vedel, da bo izbruhnila pandemija koronavirusa, “na katero ne bomo pripravljeni”, iz nje pa naj bi se rešili s pomočjo cepiva. Tako je povedal na srečanju World Economic Foruma v Davosu. Izdelavo cepiva je tudi financiral, vložek pa se mu je povrnil v razmerju 1:20, se pravi, za vsak vložen dólar jih je 20 dobil nazaj. Vloženih 10 milijard dolarjev je potemtakem postalo 200 milijard. Ena izmed zdravstvenih težav, kamor je vlagal največ denarja, je tudi otroška paraliza (polio), ampak glej ga zlomka.  Pomislite, kdaj se je pojavil nov sev koronavirusa v Angliji.

Poleg Gatesa je prihodnje pandemije napovedovala tudi fundacija Rockefeller in oktobra lani, torej tik pred izbruhom novega koronavirusa, je bil organiziran Event 201, kjer so spet sodelovali znani akterji, tudi Gates. Pripravljali so se na izbruh pandemije, do katerega je potem tudi prišlo.

Učitelji, četudi je pismo namenjeno dejansko vsem, ste steber družbe, vzgajate nove generacije, te bodo nekoč odrasle in bodo oblikovale našo družbo, torej je pomembno, kakšne vrednote imajo in kaj vedo. Verjamem, da se vsi po najboljših močeh trudite, da bi v šolajočih spodbudili kritično razmišljanje in ljudi pripravili na samostojno življenje, kjer je potrebnega veliko znanja in spraševanja.

Čas je, da vam uslugo vrnemo državljani, hvaležni za vse dobro, kar ste naredili za nas, ko smo sami bili v šolah. Veliko nas pozna koga, ki dela v šolstvu, tam delajo naši starši, partnerji, prijatelji, sorodniki, zato nam nikakor ni vseeno zanje. Učitelj je poklic, ki nas spremlja domala skozi celo življenje oziroma vsaj velik del tega.

In vendar ste ravno vi med prvimi na vrsti za testiranje s hitrimi oziroma navadnimi PCR testi. Testiranje naj bi celo potekalo v smislu “kdor se ne testira, ne bo učil”, kakor je dejal vladni covid govorec Kacin.

Toda kaj sploh vemo o PCR testu?

Kaj v resnici vemo o tem, kar stroka in mediji imenujejo “PCR test”? Čemu je dejansko “test” namenjen? Kaj boste rekli na to, da po besedah izumitelja, ki je za ta izum dobil Nobelovo nagrado iz kemije, PCR ni namenjen iskanju virusov?

Takole je rekel: “PCR is just a process that allows you to make a whole lot of something out of something. It doesn’t tell you that you are sick, or that the thing that you ended up with was going to hurt you or anything like that.”

Je potemtakem “testiranje” smiselno, če test dejansko ničesar ne pove o okužbi? Se tudi vam zazdi, da je dokazovanje okužbe s pomočjo PCR “testa” približno enako dokazovanju okužbe papirja s črkami s pomočjo povečevalnega stekla? Test od sedaj naprej ne bo več pisan v narekovajih, četudi bi moral biti, ampak bom to zaradi lažjega branja izpustil.

Medicinska fakulteta UL je povedala (glej priponko), da v Sloveniji uporabljamo 40 ciklov povečave zajetega vzorca za namene odčitavanja rezultatov, pridobljenih preko PCR testiranja. Podobno se dogaja tudi po svetu.

Težava pri tem je, da PCR testi, zaradi svoje visoke občutljivosti že po 35 ciklih s 97% gotovostjo dajo pozitiven rezultat, kar sta med drugim priznala tudi Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) in dr. Anthony Fauci, približen ustreznik Bojane Beović v ZDA. Iz tega razloga sedaj zvezna država Florida zahteva, da se ob poročanju rezultatov testa pove tudi, koliko ciklov povečave (Cycle Threshold) se je uporabilo.

Poudarimo lahko ugotovitve ameriškega Centra za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC), da “živega” virusa, ki bi nam lahko škodoval, ni mogoče najti s povečavo nad 24 ciklov. Več o problematiki PCR testov si lahko preberete v seriji 3 obširnih člankov (1 , 2 in 3).

Vas ob vsem, kar smo spoznali do sedaj, preseneča, da je portugalsko sodišče odpravilo karanteno štirim nemškim državljanom, ki so bili pozitivni na testu? Kot utemeljitev je navedlo neznanstvenost metode testiranja, sodbo (dokument je v portugalščini) pa je potrdilo tudi prizivno sodišče.

Dokazovanje obstoja virusa

Veste, kako se dokazuje obstoj povzročitelja bolezni? To poteka s pomočjo t. i. Kochovih postulatov, ki gredo takole:

 • mikroorganizem oziroma patogen mora biti prisoten vedno ob zaznani bolezni;
 • patogen je mogoče izolirati iz gostitelja in ga razmnoževati v laboratoriju;
 • patogen, gojen v laboratoriju, mora v zdravem gostitelju povzročiti bolezen, kar se preizkuša na ustreznih laboratorijskih živalih;
 • patogen je potrebno iz novega gostitelja izolirati, pri čemer mora biti enak, kakor je bil, ko smo ga bili vstavili v žival.

Letos poleti je CDC v dokumentu (glej priponko) napisal, da virusa Sars-CoV-2, za katerega se domneva, da povzroča Covid-19, niso izolirali. Tudi Medicinska fakulteta univerze v Ljubljani ni izolirala virusa, s čemer ni dokazala, da omenjeni virus povzroča bolezen Covid-19. Podatkov o koronavirusu nima niti Urad Vlade RS za komuniciranje. Glej priponko.

Obširneje o tem, kako pri Covidu-19 niso uspeli dokazovati vzročnosti med virusom in boleznijo, je pisal Off Guardian.

En povzročitelj – ena bolezen?

Ideja, da je pri boleznih vedno potrebno iskati enega samega povzročitelja, po načelu en povzročitelj ena bolezen, je stara. Toda je pravilna?

Prisotnost virusa HIV v človeku telesa razumemo kot smrtno obsodbo zaradi bolezni AIDS, je tako? Vas zanima, kaj je o vzročni povezanosti HIV-AIDS menil Mullis, izumitelj PCR metode?

Preberite si zgodbo dr. Stefana Lanke, ki je ponudil 100.000 € tistemu, ki mu dokaže obstoj virusa ošpic, torej povzročitelja bolezni, za katero že dolgo obstaja cepivo.

Zaklepanje in medijska reklama tega ukrepa in reševanje življenj

Zakaj sploh zaklepanje, t. i. lockdown? Je v Evropi šlo, tako svetovalec britanske vlade dr. Neil Ferguson, res le za posnemanje kitajskega odziva (virvir in vir)? Odločevalci so bili v dvomih, ali bomo Evropejci pripravljeni sprejeti odvzemanje pravic po kitajskem vzoru ali ne.

Se vam ne zdi, da bi našli razlog za pljučne bolezni Kitajcev že s tem, ko bi pogledali skozi okno, pri čemer ne bi videli ničesar? Študija iz leta 2010 ugotavlja, da kar 30 % onesnaženja v San Franciscu, na zahodni obali ZDA, prihaja s Kitajske. Za primerjavo, zračna razdalja med Šanghajem in San Franciscom je, kakor smo izmerili z orodjem daftlogic, slabih 9.900 km oziroma 9-kratnik razdalje med Zagrebom in Parizom.

Je šlo za medijsko napihovanje zgodbe (vir in vir)? Tukaj je natančna analiza kitajskega odziva spomladi, ki je služil, kakor smo videli, kot vzorec za zaklepanja drugje po svetu.

Gre potemtakem pri zaklepanjih za “reševanje življenj”? Nobelov nagrajenec Michael Levitt z universe Stanford meni, da ne . To potrjuje Unicef, ki ugotavlja, da bo zaradi zaklepanja, “ki ni učinkovit način omejevanja virusa”, prišlo do dodatnih 1,2 milijona smrti otrok. Podobne ugotovitve ima tudi dobrodelna organizacija Ofxam (Oxford Committee for Famine Relief), ki trdi, da bo lakota pokončala “milijone ljudi” v primerjavi s koronavirusom. Zdravniki po svetu opozarjajo, da bo zaradi samomorov in odloženih zdravstvenih pregledov umrlo več ljudi od koronavirusa, medtem ko so na Japonskem samo oktobra našteli več žrtev samomorov kot kovida v celem letu. Kirurg Daniel Bešič Loredan enako svari, da ne bomo vedeli, koliko ljudi zaradi odpovedi pregledov nikoli ne bi prišlo na vrsto. Nenazadnje zaklepanje odsvetuje kar sama WHO.

Zakaj ukrepi? Čemu so dejansko namenjeni?

Zakaj vsi ukrepi, če celo sam ameriški CDC ni izoliral virusa (glej priponko)? World Economic Forum, torej skupina najvplivnejših gospodarstvenikov, ki se letno srečuje v švicarskem Davosu, pravi, da gre za “veliko ponastavitev gospodarstva” in nadaljuje, rekoč da je covid mehanizem, s katerim se bo ta ponastavitev izvedla. Nenazadnje je bilo na srečanju World Economic Foruma slišati, da je covid vodilo uveljavljanja ciljev trajnostnega razvoja (sustainable development goals, SDGs).

Kot ekonomistka svoj pogled na dogajanje predstavi tudi žvižgačica Catherine Austin Fitts, insajderka z Wall Streeta, sicer pa tudi visoka funkcionarka v vladi Busha starejšega. Intervju je del serije, ki si jo lahko pogledate tukaj.

Smrtnost letos in v preteklosti

Kaj o smrtnosti v Sloveniji poroča Statistični urad? Španija je bila, kot vemo, med najbolj prizadetimi državami s smislu žrtev Covida. Toda kaj pravijo podatki ministrstva za zdravje o smrtih letos do 20. novembra v primerjavi s preteklostjo? Po teh podatkih vidimo, da je smrtnost 2020. nižja od prejšnjih let. Se še komu pojavi vprašanje, kako je to mogoče, če pa smo sredi pandemije?

Odpuščanje zdravstvenih delavcev in cena zdravljenja koronavirusnih bolnikov

Zakaj se je aprila samo v ZDA odpustilo 1,4 milijona zdravstvenih delavcev? Združenje ameriških bolnišnic (American Hospital Association) pravi, da zdravstveno zavarovanje storitve zdravljenja Covid bolnikov plačuje 20 % višje od primerljivih primerov. Povprečna cena zdravljenja kovidnega bolnika je znašala dobrih 38.000 ameriških dolarjev, medtem ko so v Sloveniji cene takšne (glej priponko):

 • navadno zdravljenje brez zapletov 8.000 €;
 • zdravljenje bolnika s pljučnico 16.000 €;
 • zdravljenje z ventilatorjem pa stane slabih 47.000 €.

Kam je izginila gripa in kako poteka statistično kodiranje smrti v zvezi s C-19?

Kam je izginila gripa, se sprašujejo tudi Slovenske novice. Morda odgovor na enigmo najdemo v besedah Mateje Logar s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja ljubljanskega UKC-ja, rekoč da “ljudi, ki so umrli in bili dokazano pozitivni, v Sloveniji obravnavamo, kot da so umrli s covidom-19, ne glede na poznejši vzrok smrti. Marsikatere druge države so se odločile za drugačen pristop in poročajo o bistveno manjšem številu smrti /…/”.

Mimogrede, ste vedeli, da ameriška zvezna država Kolorado ljudi, umrle zaradi strelnih ran, šteje kot covid smrti (vir in vir)? Lahko rečemo temu prevara?

Znanstveniki z drugačnimi mnenji in njihova cenzura

Veliko število znanstvenikov in tudi laikov neutrudno opozarja na to, da smo z ukrepi popolnoma brcnili v temo, kar ima katastrofalne posledice za vse nas, v ta namen pa so podpisali tudi Barringtonsko deklaracijo. Za namen končanja škodljivih ukrepov in vrnitve k osnovnemu poslanstvu zdravstvenega osebja se je veliko število zdravstvenih delavcev, tako zdravnikov kot sester, združilo v t. i. World Doctors Alliance.

Tudi skupina Slovenski zdravniki zagovarja drugačen pristop , ampak o njih ni mogoče slišati kaj dosti.

Ker je aktualna vrnitev v šole, vam predlagam ogled 5-delnega tematskega sklopa, ki so ga posneli slovenski zdravniki. V njem opisujejo, kakšna škoda se je naredila otrokom zaradi njim (in drugim) minimalne nevarnosti in pozivajo k vrnitvi v šole “že jutri”. Prosim, dajte otrokom nazaj možnost šolanja, socializacije, življenja. Vi ste tisti, ki to lahko naredite.

Da je prisotne veliko cenzure, ki onemogoča alternativne poglede na znanost, govori tudi tale prispevek, objavljen v publikaciji British Medical Journal. Znanost naj namreč nikoli ne bi bila »dorečena«, saj je njen smisel ravno stalna razprava in iskanje resnice. Če je dorečena, neha biti znanost.

Opozorila uglednih strokovnjakov, združena v enem posnetku, ki se stalno briše z družbenih omrežij, so prevedena tudi v slovenščino.

Maske

Kaj pa maske? Uradna stroka trdi, da so te najbolj učinkovito sredstvo omejevanja prenosa okužb. Poglejte kaj je Bojana Beović o maskah govorila letos februarja. Kaj pa govori sedaj? Zakaj takšno nasprotje, če pa gre za bistveni element zaščite, za katerega predvidevam, da velja že od vedno in ni prišlo do nekakšnega preboja v znanosti tekom tega leta? Ta članek povzema dansko študijo, opravljeno letošnjega novembra, ki ugotavlja, da ni nikakršnega učinka mask na prenos okužb.

Nošenje mask vsi priporočajo, priporočila pa so postala zahteve, tako da ni mogoče nikamor več vstopiti brez njih in so postale del našega vsakdana. Ampak nihče nas ni seznanil s stranskimi učinki teh, ki so hudi in precej nevarni. Naj jih nekaj naštejem, pri čemer se opiram na članek, kjer so dostopne tudi povezave do študij, ki navedbe dokazujejo:

 • pojav glavobolov ob nošenju mask oziroma poslabšanje že obstoječih glavobolov;
 • znižanje pljučne zmogljivosti, kar še posebej prizadene bolne in starejše, torej tiste, ki naj bi jih z nošnjo mask ščitili;
 • pomanjkanje kisika, do katerega pride ob nošnji maske, viša tveganje za pojav raka oziroma širitev že obstoječe bolezni;
 • že okuženi bodo virus izdihovali v masko namesto v okolico, tako ga bodo potem iz maske spet vdihovali nazaj, to pa pomeni višanje koncentracije virusa v pljučih; znano je, da je potek bolezni najhujši ravni pri tistih osebah, ki imajo najvišjo koncentracijo virusa v dihalih;
 • ker se virus zadržuje na vohalnih živcih, saj zaradi maske ne more biti izdihan v okolico, lahko preko njih preide tudi neposredno v možgane.

V ameriški zvezni državi New Jersey je voznik avtomobila, ki je nosil masko N95, padel v nezavest in povzročil prometno nesrečo. V policijskem poročilu nesreče ta ugotavlja, da je bilo vzrok za nesrečo pomanjkanje kisika, ki ga je povzročilo nošenje maske. Nihče si ne želi tega.

Ker nam je mar za okolje, se maskam odrečimo, saj predstavljajo velikansko obremenitev za okolje, podobno kot gre pri plastiki. Pristajajo v morjih in škodujejo življenju tam, samo letos jih je v svetovnih vodah pristalo 1.500 milijonov (vir, vir in vir).

Cepljenje

Ste razmišljali o cepljenju proti novemu koronavirusu? Veste, koliko časa traja razvoj cepiv in testiranje teh? Leta in leta oziroma jih sploh še ni. Strokovnjaki so skeptični ob napovedih, da bo cepivo za koronavirus prišlo ven po 18 mesenih. Koliko časa je po besedah soustanovitelja BioNTecha potekal razvoj cepiva za koronavirus, s katerim se trenutno cepijo starostniki, si poglejte tukaj.

Gre zaupati podjetju, ki je plačalo 2,3-milijardno poravnavo v največji medicinski prevari do sedaj?

Ste vedeli, da je WHO letos spremenila definicijo čredne imunosti? Poglejte, kako se je glasila prej in potem. Nič več ne gre za prekuževanje, temveč jo je mogoče doseči samo preko cepljenja, pravijo.

Pravne vidike (obveznega) cepljenja povzema ustavnik in pravni filozof Andraž Teršek.

O prostovoljnosti samega cepljenja za C-19 pove dovolj že načrt Španije, da pripravi seznam tistih, ki ga bodo zavrnili in ga deli z drugimi EU državami.

O stranskih učinkih pri nas ni govora, v tujini pa, med drugim se je oglasil tudi Michael Yeadon, ki je 16 let delal kot glavni znanstvenik Pfizerja, podjetja, ki v sodelovanju z BioNTechom izdeluje odobrena cepiva. Opozoril je, da bo cepivo za C-19 steriliziralo ženske; da cepiva to počno, ni nič novega, saj so pred leti na isto dejstvo opozarjali kenijski zdravniki.

Kot zanimivost lahko pogledamo opozorilo s hiše CNN, da naj se ne bojimo, v kolikor bodo ljudje po cepljenju umirali. Da je nekaj na možnosti smrti po prejemu cepiva, je potrdil tudi sam Bill Gates, priznavajoč da bi zaradi njega lahko prišlo kar do 700.000 smrti. Za občutek, letno po celem svetu, tako pravi WHO, zaradi gripe umre do največ okoli 650.000 ljudi.

Prišlo je celo do tega, da so po cepljenju s cepivom za koronavirus v Avstralcih odkrili prisotnost virusa HIV, kar je državo prisililo v ustavitev programa.

V študijah oziroma po samem cepljenju z že odobrenimi cepivi za koronavirus, sicer od različnih proizvajalcev, je prihajalo tudi do primerov smrti (vir, vir, vir in vir) in paralize obraza (vir in vir) ter blažjih stranskih učinkov.

Stranskih učinkov pri Pfizerjevem cepivu je bilo toliko, da sta dr. Yeadon in dr. Wolfgang Wodarg, nekdanji znanstveni svetovalec Sveta Evrope vložila pobudo na Evropsko agencijo za zdravila (EMA), da bi se študije za zaščito življenj prostovoljcev ustavile. Gre izpostaviti, da je EMA Pfizerjevo cepivo odobrila za uporabo v sili (glej priponko). Naj spomnim, da je ravno Wodarg tisti, ki je ustavil prevaro prašičje gripe leta 2009 in jo označil za »lažno pandemijo«. Tokrat je že od začetka izpostavljal dejstvo, da so farmacevtska podjetja preko nastavljanja svojih ljudi na pomembne položaje odločanja (WHO in drugje) dosegla podpis pogodb o nabavi cepiv že v naprej, hkrati pa prevalila odgovornost za neželene stranske učinke na vlade. S tem so si zagotovila ogromne dobičke brez vsakršnega tveganja.

In kaj je najhujše? Tudi po prejemu cepiva, se bodo vsi ukrepi nadaljevali, saj nenazadnje to niti ne preprečuje širjenja C-19, kar so priznali tako v podjetjih (vir, vir in vir) kot tudi v WHO (vir in vir) in v politiki (vir in vir).

Nacionalno ljudsko razsodišče naravnega prava