041 789 319 satjam@gmail.com

Na linku spodaj je STROKOVNA ddaja ARENA 50 minut o IZSTOPU Slovenije iz SZO Svetovne zdravstvene organizacije – brez dlake na jeziku s strani medicine in prava:

https://365.rtvslo.si/arhiv/arena/174937465

Iz leve: mag. Vesna Kerstin Petrič, dr. Sabina Senčar, voditeljica Vida Petrovčič, dr. Biserka Ilin in dr. Domen Gorenšek v oddaji ARENA 20.2.2023

Ali naj Slovenija izstopi iz Svetovne zdravstvene organizacije, kot predlagajo nekatere civilnodružbene organizacije in posamezniki? Kakšni so razlogi za to pobudo in kaj bi to pomenilo za Slovenijo? Koliko Slovencev s tožbami zahteva odškodnino zaradi cepljenja proti covidu 19? Kaj lahko pričakujejo? Kaj bi dr. Bojana Beović danes storila drugače? O tem v tokratni oddaji Arena z Vido Petrovčič.

1. Zdravniška zbornica je oddaji ARENA postavila vprašanje: Poklicna merila in načela novinarske etike RTV Slovenija zelo podrobno opredeljujejo in utemeljujejo pomen natančnosti, verodostojnosti, odgovornosti in preverjanja dejstev. Prosimo vas za stališče, kako ocenjujete konkretne vsebine v kontekstu etike zaposlenih in poslanstva vaše medijske hiše?

2. Odgovor oddaje ARENA je zdravniška zbornica tudi prejela: Izjemno kvaliteten in strokoven odgovor oddaje ARENA z navedbo dejstev je tukaj: https://vecer.com/slovenija/odziv-vida-petrovcic-odgovarja-zdravniski-zbornici-oddaja-arena-ni-ogrozila-zdravja-ljudi-ker–10327911 Pripravila ga je avtorica in voditeljica oddaje gospa Vida Petrovič.

VSA ČAST!

Oddaja ARENA ‘Ali naj Slovenija izstopi iz Svetovne zdravstvene organizacije v nobenem primeru ne odstopa od etičnih in novinarskih meril in standardov RTV Slovenija.

Pač pa sporoča življenjsko pomembna javna dejstva, o katerh bi morali govoriti tudi ostali mediji.

K sodelovanju v živi oddaji sta bila vabljena tudi dr. Bojana Beović in dr. Alojz Ihan, a sta sodelovanje v živi oddaji zavrnila.

Za sogovornika v oddaji ARENA so prosili tudi NIJZ, kljub prošnjam pa niso pripravili in posredovali nobenih podatkov, da bi jih v oddaji komentirali.

Tudi na Javni agenciji za zdravila in zdravstvene pripomočke niso zagotovili sogovornika v oddaji ARENA.

Povzetek odgovora:

Slovensko peticijo za izstop iz SZO je podpisalo že 23.362 državljanov. Oddaja ARENA pove o očitkih zoper novo pogodbo in pravilnik SZO. Na sodišča pa tudi slovenski oškodovanci vlagajo tožbe za poškodbe po cepivih, dva oškodovanca zatopa odvetnik Domen Gorenšek, ki o tem spregovori v oddaji.

Oddaja ARENA pojasni, kako je potekala privolitev posameznikov v cepljenje, s čim so bili ali pa niso bili seznanjeni.

Sekretarka na direktoratu za javno zdravje mag. Maja Jurjevec odgovori glede cepljenj v prihodnje.

Javne podatke o smrtih v celjski regiji in cepilni status mrtvih pove dr. Sabina Senčar.

Dr. Bojana Beovič pa komentira o tem, da v cepiva dvomijo tudi nekateri zdravniki.

Dr. Antony Fauci, ki je bil v ZDA na čelu boja proti pandemiji novega koronavirusa, je 11. januarja 2023 v strokovni reviji Cell Press skupaj s soavtorji izjavil, da je bil znanstveni in javnozdravstveni spodrsljaj od cepiv proti covidu-19 pričakovati, da bodo pandemijo spravila pod nadzor.

Na koncu oddaje še poziv: »Če ste na podlagi povedanega v tokratni oddaji sprejeli kakršnokoli odločitev, povezano s svojim zdravjem, se posvetujte še z zdravnikom.«